Страните-членки на ЕС ще създадат солидарен фонд за Украйна, който ще предоставя финансова

...
Страните-членки на ЕС ще създадат солидарен фонд за Украйна, който ще предоставя финансова
Коментари Харесай

ЕС ще създаде солидарен фонд за финансова подкрепа на Украйна

Страните-членки на Европейски Съюз ще основат солидарен фонд за Украйна, който ще предоставя финансова поддръжка за страната, става ясно от изказване на държавните и държавни ръководители, оповестено след Срещата на върха в Брюксел.

 „ Имайки поради разрушенията и големите загуби, породени на Украйна от съветската военна експанзия, Европейският съюз се ангажира да подкрепи украинското държавно управление в неговите непосредствени потребности и след края на съветската офанзива във възобновяване на поддръжката на демократична Украйна ", се споделя в изказването. 

Своевременно ще бъде проведена донорска конференция, посредством която ще да наберат средства за фонда. В развиването на фонда са поканени и интернационалните сътрудници.

В края на предходната седмица ръководителят на Европейския съвета на Шарл Мишел повдигна въпрос за фонд „ Солидарност “, след телефонен диалог с украинския президент Владимир Зеленски.

Аргументът е, че Украйна се нуждае от достъп до ликвидни средства, с цел да финансира вноса на ежедневни потребности и военно съоръжение. При сегашните условия страната не е в положение да издава облигации на интернационалния финансов пазар. Ще се притеглят и частни инвестиции.

Първоначалната концепция е фондът да окаже незабавна помощ, да подсигурява действието на управляващите в Украйна и продължаването на отбранителните старания против Русия.

В дълготраен проект, от фонда ще могат да бъдат финансирани огромни вложения за възобновяване на стопанската система на страната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР